24. jan, 2016

Ganska säker....

.......nu i v 4 att det finns liv i lilla magen! Mindy är trött, äter inte mycket, är lite "helig" och vill inte leka, bara ligga hos matte och mysa. Har också känt lite seg goja efter hon har kissat som det blir vid dräktighet. Nu återstår att se när magen börjar växa, är det några stycken så märks det tidigare än förra gången då det bara var en. Nu är det dags att börja ge henne dräktighetsfoder, blir hon som sist så får jag kämpa med hennes mat! Inget dög, till slut bara kokt oxhjärta, rent kött och annat riktigt gott. Torrfodret fick jag mala ner och blöta upp och handmata henne med, men det gör jag så gärna, det är viktigt att hon får i sig näring. Majsvälling gick ner ibland också.

De små som finns i magen är alla tingade. De som har varit här och hälsat på kommer att bli fina familjer till en liten skrutt! Jag har också några till som väntar om det skulle bli många! 

Annars är allt som vanligt, vi tar långa och många promenader ihop med de andra hund-och människokompisarna. Lite jobbigt har det varit för alla tre att ta sig fram i snön och skaren. Som tur är körs det mycket med fyrhjulingar i skogen så de har gått på rad i hjulspåren, som ett tåg! 

Nova och jag började Noseworkkursen i torsdags, riktigt roligt, så nu tränar vi alla tre här hemma! En bra inomhusaktivitet, lätt att göra inne och kul för hundarna. 

En liten människovalp har sovit över i helgen, go'are än go' är hon den lilla hönan. Det är gott att ha dom ibland, men vilken energi de har! Efter ett dygn med henne känner jag att jag lever! Hon är en riktig liten hundmänniska, tar på koppel, går med på promenad där hon stolt håller Nova. Tre små hundar står som fågelungar med gapande munnar vid hennes stol när hon äter. Det matas friskt och med stora bitar 👍. De vill nog att hon flyttar hit 😀! 

Bilden visar ett valpfoster på ca 25 dagar, fosterblåsan ca 2,5 cm lång.