16. jan, 2016

Nu är Mindy......

.....inne i tredje veckan men ännu för tidigt att säga om det finns småttingar i lilla magen. Tänk om det fanns ett test för hundar, typ graviditetstest för kvinnor. Ska det vara så omöjligt att forska fram ett sådant? Det skulle förenkla för oss människor, iaf för otåliga personer som jag! 

I 3:e veckan KAN illamående dyka upp. I vanliga fall är det inte så roligt med kräkande hundar men skulle just nu tacksamt torka upp en liten hög 😃. Jag tycker att hon är lite slö och vill vara extra nära men hon är ju väldigt kelen i vanliga fall också. Som det ser ut nu så är valparna tingade och många står på reservlistan. Det skulle vara hemskt att göra dem besvikna, men som sagt, mycket kan man råda över men inte allt. Tänkte ju också behålla en tik för fortsatt avel. Avkommor från Mindy och Mocca måste ju bli kanonhundar, deras mentalitet, fina kroppar med raka ben, friska och välmående, oj, oj, oj. Då kommer det också att bli dags att ge sig ut på lite utställningar. Mest för att få bedömning om hunden även om det kanske i de flesta fall är domarens eget tycke som avgör om hunden är "perfekt" eller inte. Vid nästa utställning kanske den domaren tycker helt tvärtom! 

Jag kommer aldrig att glömma min första utställning med Diva! Började med en av de största utställningarna, fel! Tränat för lite, fel! Sommarens varmaste dag, fel! Ösregn dagen innan, fel! Gick för sakta i ringen, fel! De andra utställarna inte glada på mig, och det var fel, fel!!! Ta hänsyn kanske man ska göra, tror säkert att det någon gång har varit första gången för dem också! Nä, det blev inte många rätt där inte och Diva fick ingen grandios titel, men för mig är hon världens vackraste ändå! Huvudsaken är ju ändå mentalitet, friskhet och att de mår bra och har det bra.

Ovan är en första bild på hennes mage, lite att jämföra kommande veckor med 🍀