7. jul, 2021

...otroligt dålig på att uppdatera den här kullen. Det är ju sommar så emellan bajs- och kisstorkning, städning av valputrymmen, aktivering av både valpar och vuxna hundar så har jag tagit paus i solen och ägnat mig åt barnbarn och trädgården. Sent på kvällarna har jag gått ut med hundarna, på dagarna har det varit för varmt. De små har nu flyttat till sina nya familjer och de anpassar sig bra. Stella, det lilla hjärtat, har flyttat hem till sin familj, efterlängtad och Stella var sååå glad när matte hämtade henne. Hon har återigen varit en perfekt liten mamma. Mjölk i överflöd och en ängels tålamod med de små vasstandade pirayorna. Valparna är trygga, sociala,  keliga och orädda och otroligt söta (precis som de andra kullarna) och jag ser fram emot att träffa dem igen på valpskolan i början på augusti. Nu väntar bad och klippning och massor av uppmärksamhet till mina egna små  som har fått ta ett steg tillbaka under tiden valparna fanns här.  Lycka till alla fina familjer och ta hand om mina små Diamanter 💎💎💎💎 och jag vet att ni kommer ge dem all den kärlek och omvårdnad de behöver. 

11. jun, 2021

....registrerade i SKK och fått sina stamtavelnamn. Igår var de 5 veckor och två av deras nya familjer har varit och hälsat på. Nu väntar och längtar de efter sina nya familjemedlemmar. Valparna äter nu lite riktig mat, inte jättemycket, för mammas mjölk är bäst. Så sakteliga fasar vi ut diandet så de bara äter sin mat tills det är dags att flytta. De har fått sitt första bad och fönat. Det gick över förväntan, ingen som "gick bananas" över varken duschen eller fönen. Andra avmaskningsdosen har också slunkit ner, lite grimarserande men ner gick den. De är ute mycket på dagarna, både på altanen och i trädgården, i sin hage eller springer fritt. Tiden har gått så fort, alldeles för fort och nu börjar det svida i hjärtat när jag tänker på att lämna över dem. Fast, det är ju 4 veckor till dess så jag hinner gosa och pussa mycket än! 

11. jun, 2021
25. maj, 2021

....M-dagen 🤭, M som i maskmedel, första dosen av 3. Det brukar inte vara några problem att få i dem det, bara ta en klick på fingret och och lägga in lite fint I gommen.  De grimaserar och smackar men det brukar gå ner. Nu börjar det bli lite hundar av dem, pälsen växer, de går på alla 4 benen, har hittat varandra och börjat interagera med varandra. Ljuvligt söta, tjocka och gosiga, ja helt underbara. På fredag är det dags att flytta ut i stora världen,  alltså köket. Egen liten lya med sovrum, lekrum och toa. Det är också dags att börja smaka på riktig mat, foder uppblött med getmjök och nötfärs med äggula. Tiden går fort,  de blir 3 veckor på torsdag och om ett par veckor är det dags för de nya familjerna att hälsa på. Stella är fortfarande den allra bästa mamman, så fin och duktig med sina små ❤

17. maj, 2021

....har inte kommit på ett tag. Idag är de små liven 11 dagar och börjar kravla runt ordentligt. Alla 4 har upptäckt att de har ben och tar sig upp korta stunder och kravlar sig fram. De är starka och tidiga men ingen har ännu öppnat ögonen. Det tar nog ett par dagar innan man får titta in i babyblå små valpögon. Stella fixar och donar med sina små, kommer ut till oss korta stunder men vill helst vara hos valparna. Det är riktiga små tjockisar, två av dem närmar sig 500 g och de andra är inte långt efter. Söta som socker och helt oemotståndliga. Hade jag inget annat att göra så hade jag suttit och tittat på dem hela dagarna. De 4 stora vill ju ha lite uppmärksamhet också, de tycker matte är en tråkig en som inte aktiverar och går ut med dem som hon brukar. 8 dagar till, sen så kan vi gå på våra härliga promenader. Då ska foten vara läkt, husse får vara valpvakt så vi kommer ut, jag och mina "stora". De är superduktiga, går inte in i valprummet även om dörren öppen, de vet vad som gäller. Häromdagen var det dags för första kloklippningen, alla 4 sov på rygg och märkte nog inte vad som hände, men, men tids nog så blir det nog lite liv i luckan när man ska klippa klor 🤪. Det gäller att vara bestämd men mjuk så brukar det gå bra.