10. apr, 2021

...otroligt fort! Stella har idag gått in i v 6 och mår ypperligt bra. Favoritmaten just nu är enl matte Cissi kokta ägg 🙂 och så länge hon äter något duger det gott. Hon får i sig en del torrfoder också men vägrar färskfodret som hon vanligtvis äter. Men, men, hon kommer snart att sluka det och mer därtill. Nu har vi börjat mäta magomfånget varje vecka för att se hur hon växer. Hon har gått upp 4 hg och är lite slö på promenaderna. 23:e april flyttar hon hit, då är det dags att ordningställa valplådan och se över det som behövs inför valpningen. Matte Cissi kommer att vara med som assisterande "valpmorska" den här gången. Behövs en assistent eftersom jag kommer att ha en relativt nyopererad fot så behöver iaf någon som kan serva mig med kaffe mm om valpningen drar ut på tiden. På måndag ska jag träffa Stella och kolla hur stor magen har blivit och gosa lite med lilla blivande mamman. 

Vecka 6

Öronsnibbarna och ögonlocken växer och täcker i slutet av veckan örongång och ögon. De yttre könsorganen 
börjar förändra sig i riktning till han- och honkönsorgan..
I början av veckan skiljs tårna helt, och i slutet av veckan bildas klorna. Morrhår börjar växa ut.
Tarmsystemet lämnar navelsträngen och befinner sig nu placerad i bukhålan.
Hos tiken ses en svag rosafärgning av bröstvårtorna, och beroende på antalet  valpar i livmodern vill buken 
tillta lite i omfång. 

30. mar, 2021

....med säkerhet säga att Stella har småttingar i magen 😄. Matte Cissi såg dräktighetstecken idag, lite slemmig flytning. Stella är inne i 4:e veckan allaredan. 7:e maj så har hon gått sina 63 dagar, jag tror att hon valpar den 3:e maj, dag 59. Hon mår bra men äter dåligt, typiskt de här veckorna. Är det som förra dräktigheten så kommer hon att börja äta snart igen och äta rejält, det var ingen hejd på aptiten. 

VECKA 4

Man kan nu tydligt skilja på fram- och bakben. Örsnibbarna är synliga som ett litet flabb, öronen 
och ögonen blir bildade i denna vecka. 

Fosterblåsorna kan i detta stadium kännas som 
små bubblor på ca. 2,5 cm. Dräktigheten kan 
påvisas vid ultraljudsskanning från denna tidpunkt.

  

7. mar, 2021

....födelsedagspresent blev Stellas och Helmers kärleksksmöte. Stella överraskade genom att löpa bra mycket tidigare än jag hade  förväntat mig, så 5.e mars var det dags att para. En fin, naturlig parning I en solig skogsglänta, bättre kan det inte bli! Idag gjorde vi en andra parning så nu är det bara att vänta på tecken att det blir små knattar ❤