C-valparna

19. dec, 2019

Sigge med sin nya familj 💙

3. dec, 2019

❤❤5 av valparna flyttade samma vecka. Lilla Elsa stannade tills hon var 11 v då matte och husse var på en sedan länge planerad resa. Elsa är min blivande avelstik, jag hoppas att hon utvecklas bra så att hon blir en lämplig mamma. hon visar redan nu att hon är en mentalt och fysiskt fin liten tjej och kan inte tänka mig annat än att hon kommer att utvecklas väl.

En hane, Amfelo´s PS I Love You, Billy, har jag också avelsrätten på och hoppas att han också fortsätter att utvecklas till en stilig "karl".

Tyvärr fick jag tillbaka lille Cian, numera Bosse, efter bara två veckor, så nu bor han här igen. En helt underbar liten kille, trygg, social och allt som en liten valp ska vara. Han är nu såld igen till en av mina valpköpare från förra kullen. Där vet jag att han får ett underbart liv, älskad, omhuldad och allt den lille förtjänar. Ett litet tag till får jag njuta av honom sen är det "bara" mina 4 andra här hemma att pyssla om.

Jag stänger nu bloggen om mina älskade C-valpar, de har alla fått det perfekta hemmet hos helt underbara familjer. Nästa kull planerar jag inte förrän om 1 1/2 år, då blir Stella förhoppningsvis mamma igen ❤❤

7. nov, 2019

Nej, stoppa tiden!!! På söndag är mina små 8 veckor och på tisdag börjar de flytta hemifrån 😥 och nästa söndag är det bara en liten kvar. Det har gått så fort, känns inte som att jag har njutit färdigt av dem. Vad ska jag göra sen?? Hmmm, tror att mina 4 andra vet vad jag ska göra, ”ägna dig åt oss nu matte” skriker de i kör. Ja, de har fått stå tillbaka en del, valparna har tagit tid, ett evigt kiss-och bajstorkande, städa valphage, bada, klippa klor, borsta, leka, kela, socialisera osv osv. Börjar se ut och känna mig som på bilden nedan 😱, trött, sliten och i behov av helrenovering. Men, det har varit värt det! Dessa fina, underbara små varelser har jag haft förmånen att ta hand om från deras första kippande andetag och tills de flyttar. Skrattat åt alla deras upptåg, hållit för öronen när de har stämt upp i måsskrän, suckat över den 12654193:e bajshögen och tvättning av 6 små nerkletade rumpor och 24 tassar som sladdat i bajs, njutit av deras små varma kroppar och blöta pussar och deras go’a valpandedräkt! Älskade små valpar ❤️💙💙💙💙💙 ni är mer än älskade! Stella flyttar hem till matte och husse nästa söndag också, jag kommer att sakna henne mycket. Hon längtar hem, hon har gjort sitt. Tagit hand om busfröna väl, gett dem mycket och gräddig di så de har vuxit och frodats, lekt och fostrat dem. En riktig liten supermamma har hon varit och Stella tillsammans med Texas har fått en helt underbar hög med valpar ❤️🐾❤️ som både jag och de kan vara mer än stolt över. 

7. nov, 2019
29. okt, 2019

Nu är valparna drygt 6 veckor och har antagit huliganskepnader 😂, sååå busiga, sååå skräniga, sååå vilda, sååå go'a, sååå söta och helt underbara. Det är ingen semester att husera 6 valpar och 5 vuxna hundar inte, sömn är en bristvara den här ljuvliga valptiden! Och att städa, förutom hos valparna, hinner man knappt med! Stella börjar sina och är måttligt intresserad av de små, ett par tuttningar om dagen sträcker hon sig till, sen får det vara bra tycker hon. Nu har det varit bra väder så valparna är ute mycket och busar i Lilleskogen, vår tomt. Mycket spännande tycker dom! Det gnags på pinnar och löv, smakas på jord och bark. De springer, klättrar och busar. Det är nyttigt för små valpar att få i sig lite "ren skit", det stärker tarmar och mage. De äter uppblött torrfoder blandat med olika smaksensationer, t ex fisk, kyckling, färskfoder och en del annat. Äter relativt bra och ökar jämnt och fint i vikt. 

I söndags var Karin och Malin här och gosade med valparna. Karin gick igenom dem och bedömde dem en och en så nu vet jag vilken hane jag sparar för vidare avel. Tiken bedömdes mycket fin så henne hoppas jag kunna ta en kull på när hon är redo. 

Idag var det avmaskning igen och första TANDBORSTNINGEN! Det tuggades friskt på tandborsten och några drag på än så länge bara tandköttet blev det också. Ju tidigare man vänjer dem, desto lättare att borsta tänder. Nu mörknar det fort så nu ska de vuxna få en kort promenad innan det är kolsvart!