29. okt, 2019

Veckorna går fort!

Nu är valparna drygt 6 veckor och har antagit huliganskepnader 😂, sååå busiga, sååå skräniga, sååå vilda, sååå go'a, sååå söta och helt underbara. Det är ingen semester att husera 6 valpar och 5 vuxna hundar inte, sömn är en bristvara den här ljuvliga valptiden! Och att städa, förutom hos valparna, hinner man knappt med! Stella börjar sina och är måttligt intresserad av de små, ett par tuttningar om dagen sträcker hon sig till, sen får det vara bra tycker hon. Nu har det varit bra väder så valparna är ute mycket och busar i Lilleskogen, vår tomt. Mycket spännande tycker dom! Det gnags på pinnar och löv, smakas på jord och bark. De springer, klättrar och busar. Det är nyttigt för små valpar att få i sig lite "ren skit", det stärker tarmar och mage. De äter uppblött torrfoder blandat med olika smaksensationer, t ex fisk, kyckling, färskfoder och en del annat. Äter relativt bra och ökar jämnt och fint i vikt. 

I söndags var Karin och Malin här och gosade med valparna. Karin gick igenom dem och bedömde dem en och en så nu vet jag vilken hane jag sparar för vidare avel. Tiken bedömdes mycket fin så henne hoppas jag kunna ta en kull på när hon är redo. 

Idag var det avmaskning igen och första TANDBORSTNINGEN! Det tuggades friskt på tandborsten och några drag på än så länge bara tandköttet blev det också. Ju tidigare man vänjer dem, desto lättare att borsta tänder. Nu mörknar det fort så nu ska de vuxna få en kort promenad innan det är kolsvart!